2008 Cel ,Trnava

Élménybeszámoló: 2008. évi Közép-Európai Liga (CEL) 1. forduló; Trnava, SK - 2008. május 24-25.

Azt hiszem, hogy a CEL-ek történetének legnagyobb magyar sikere megérdemel egy rövid élménybeszámolót.
Az idei CEL versenybe 13 csapat (2 cseh, 1 magyar, 5 osztrák, és 5 szlovák) nevezett, amelyet két négyes és egy ötös poolba osztottak a szervezõk. Nem nagy meglepetésre az egyik négyes pool utolsó „kiemelt” helyét kapta a magyar LÓzd csapata, amely 15 fõvel, a LOL és az UFÓzd legjobbjait sorakoztatta fel a versenyen. Elõzetes célkitûzésünk a CEL döntõbe való bejutás volt, ami a legjobb 10 csapatot jelentette, de az optimista elképzelések is az 5-8 helyig való végsõ versengésre számított.
A csapat két részletben – péntek este és szombat reggel – érkezett meg a szlovákiai Trnava városába, amely észak-kelet keletre 50 km-re helyezkedik el Pozsonytól. Megérkezést követõen gyors öltözés, bemelegítés és már kezdõdhetett az elsõ meccs.

Az elsõ összecsapást az õsi, ózdi ellenfél, a Flugsaurier csapata ellen vívtuk. A nagyon bátran, 7 fõvel felálló, többségében U20-as játékosokból álló Flug csapata nagyon megzavarta erõinket; Feri 1-2 fos dobásával, illetve támadásban néhány bénázással 3-4 pontos elõnyre tett szert, rögtön a meccs elején. Kb. ekkor realizáltuk, hogy az elõzetesen jól kigondolt és meghatározott támadó és védekezõ sor nem igazán mûködik; fõleg a támadásokkal voltak bajok. Ha jól emlékszem egy gyors idõkérést követõen összekapta magát a csapat és elkezdte a pontgyártást. A védekezés szinte az elsõ perctõl jobban összeállt, mint a támadás, de a védekezõ pontok csak a meccs kb. kétharmadától kezdtek jönni; lassan és fáradságosan. Minden reményünk és bizodalmunk abban állt, hogy a 7 fõvel, csere nélkül játszó Flug a meccs végére elfárad és elkezd hibázni. Ez be is következett. A meccs hajrájára 11:10-es állásra zárkóztunk fel, amikor „Mighty” Marci egy védekezõ vetõdéssel elkaszálta Leo-t, az egyik legjobb, ha nem a legjobb Flug U20-as játékost. Idõhúzás szagú (mint utólag kiderült nem errõl volt szó és ráadásul a hétvége hátralevõ részére nélkülöznie is kellett a Flug-nak Leo-t, így csak a 8. helyen végeztek), fájdalmas fetrengés közben az idõ lejárt, majd – becsületére legyen mondva Leo-nak, hogy a koronghoz Marci vetõdése nélkül sem lett volna köze – turnover következett; azaz mi támadhattunk. A részletekre nem emlékszem, de nem sikerült ponttal befejezni a támadást, így a nagyon jól kezdõ, de a végére megszorított Flug nyerte a meccset 12:10-re.

Egy meccs pihit követõen a thebigez 2. csapatával a 2EZ csapattal mértük össze erõnket. A meccset – a természetesen elvesztett feldobást követõen – védekezéssel kezdtük. A védekezõ csapatunknál minden klappolt, pontról-pontra eliminálta az osztrák támadásokat és 4 pontos elõnyt szerzett. Éreztük, hogy itt az idõ, hogy újabb esélyt adjuk a támadó sornak – most védekezésben. „Természetesen” osztrák pont következett, majd a támadó sor megint és megint nem tudta megcsinálni a saját pontját. 4-3-nál asszem megint idõt kértünk, Gábor lecseszte a csapatot, majd elkezdtük összekeverni a támadó és védekezõ csapatot (Gábor hívta a sorokat). A közös játéknak meglett az eredménye: egyre magabiztosabban játszottunk támadásban, a jó védekezést pedig fenn tudtuk tartani. A hivatalos eredmények szerint 15:8 arányban nyertük ezt az összecsapást.

A csoportmérkõzések között az utolsó a szervezõk csapata, a Mental Discorders elleni volt. Gábor egyéni célkitûzései közé sorolta a MD elleni gyõzelmet, így elég ambiciózus tervekkel – gyõzelem! és ezzel a csoport második helyezése – vágtunk neki a mérkõzésnek. Az ambiciózus tervek terhe mellé egy elég jó sorral, 12 fõvel felálló MD csapatot kaptunk, amely ugyancsak nem szarral jött gurigázni; azaz a gyõzelmi ambíciók ugyancsak fûtötték õket (pláne, hogy saját szervezésû CEL selejtezõn játszottak). Kemény meccs volt, az biztos, de halvány emlékeim csak arra korlátozódnak, hogy összességében a védekezés jó volt, a hosszú Chorhe kúrók ellen is elég jól védekeztünk (az meg törvényszerû, hogy 1-2 be ne jöjjön nekik); a támadás is jól mûködött. A futós, küzdõs meccs vége 13:12 lett – nem nekünk, így a nyolc közé jutás is veszélybe került. A meccs végén az energiakörben megbeszéltük a meccs eseményeit, amelynek számunka leghízelgõbb mondatát Chorhe mondotta, mely szerint csak a szerencse döntött; bármelyik csapat gyõzhetett volna – most õket segítette fortuna. Ez azonban nem vígasztalt minket…

A szombati utolsó meccsünket – a legjobb nyolc közé jutásért (a három csoport 1. és 2. helyezettje egyeneságon bejutott a nyolc közé) –, a másik négyes csoport 3. helyezettjével, az Outsiters csapatával játszottunk. Esélyesek „nyugalmával” kellett volna játszanunk a meccset, ami éppen az ellenkezõjére fordult: nagyon fáradtan, sok hibával és turnnel játszottunk. A küzdelmes meccs egyértelmûen a miénk volt, csak magunknak tettük nehézzé. A meccs vége 14:12 lett ide, mely eredménnyel bejutottunk a nyolc közé!

A kicsit soványka vacsi után az esti buli – a mostanában szokásosnak megfelelõen – elég szerény partival (pontosabban parti nélkül) zajlott. Egy maréknyi csoport a vacsira rátömött még egy kis kaját. Erre a célra egy, a vacsihelytõl nem messze lévõ, pizzériát néztünk ki, ahol a megfelelõen „egyszerû” frisbee-s viselkedés ellenére, nagy meglepetésben volt részünk. A rendelésfelvételkor kiderült, hogy magyarok vagyunk és rögtön hívtak egy magyarul tudó srácot. Ez elég pozitív meglepetést okozott.

A vasárnapi nyitó meccset az Upsa Daisy csapatára épülõ Dji Sam Soe ellen játszottuk. Fitten, fiatalosan, kipihenten kezdtünk neki a játéknak; míg az osztrák vitézek már szombaton elérték céljukat – a thebigezt az utolsó csoportkörben 11:10-re megverték – így õk is kvalifikálták magukat a CEL döntõre. Ennek örömére elég nagy bulit rendeztek szombat eset, így nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy csak 1 csapat a LÓzd volt a pályán. Fõleg, ha azt is hozzátesszük, hogy öt vagy hat LÓzd pont után jött az elsõ DSS válasz. A meccs második fele kicsit kiegyenlítettebb volt, de ekkor már elég idegesek voltak – nem is értettük, hogy miért, hiszen elõzõ este kibulizták magukat. Ráadásul a meccs végén az energiakörben el is mondták, hogy a tegnapi utolsó meccses gyõzelmükkel már teljesítették a célkitûzésüket, amit aztán jól meg is ünnepeltek. Részünkrõl az a válasz lett volna stílszerû: „Mi meg hoztunk néhány havert játszani…” (A többségnek, aki nem tudná a WinterLeague harmadik helyért folyó meccs után kaptuk meg az Upsa-tól, hogy jók, jók vagytok, csak hozzatok még néhány havert, mert kevesen vagytok.) Most nem csak elegen voltunk, de még ott is voltunk a pályán. Szóóóval, a vége 12:6 lett.
Azért az nagyon kellemes érzés volt, amikor a DSS meccs után az infó deszknél bemondtuk a meccs eredményét, akkor mindenki visszakérdezett, hogy „Ugye a DSS nyert?” – mi meg kaján mosollyal mondottuk, hogy neeem, a LÓzd… ;-) Így létrejött az álomvisszavágó a LÓzd és a szervezõk MD csapata között.

Az álomvisszavágó valódi álomvisszavágó lett. Igaz, a MD kicsit „elaludta” a meccs kezdetét (ami azért is érdekes volt, mert az DSS elleni gyõztes meccset követõen az info sátornál a MD csapatkapitányával csodálkoztunk el az eredményen; mármint azon hogy nem a DSS hanem a LÓzd nyert 12:6 arányban), azonban ezt nagyon jól ki tudtuk használni. A remek kezdés eredményeképp 3 pontos elõnyre tettünk szert, amely elõnyt a meccs végére még eggyel megtoldottunk, így a vége 13:9 lett ide, azaz döntõbe jutottunk. MONDOM DÖNTÕBE JUTOTTUNK A CEL SELEJTEZÕN! ;-)

A döntõt a Prague Devils csapatával játszottuk. Azt hiszem, hogy a csapat nagylétszáma ellenére elfáradtunk a hétvégén. A meccset sok hibával kezdtük, amelynek eredményeként a PD 4 ponttal elment. 8:4-es állásnál Feri idõt kért, amely idõkérés alatt szusszantunk egyet, lehiggadtunk, amelynek eredményeként 3 pontot húztunk zsinórban. A felzárkózás felõrölte erõinket, így a vége 13:9 arányú vereséget szenvedtünk, amely azonban a legjobb magyar eredmény a CEL történetében. Ráadásul, a „Spirit of the Game” díjat is megnyerte különítményünk. Gratulálunk!

A versenyen résztvevõk:
Lilla
Nóri
Petra
Ákos
Bandy
Boross Gábor
Feri
Isti
Matyi
Paka
Pedró
Petya
Rapi
Szabi (UFÓzd)
Benõ (UFÓzd)
Rambó (UFÓzd)
Sanya (UFÓzd)
Szityó (UFÓzd)

Trnavacsop
cel1

LOzd

Trnavafinal
cel

After the final with Prague Devils

cel2

Magic cycle :)

Trnavalanyok

Our girls in CiCiCatch

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License