Adventure Cup 2008hu

2008. november 29. Bécs, Ausztria

November 29-én voltunk Bécsben; a kezdő versenyen. A LOL csapatának nagy hagyománya van ezen a téli tornán; tavaly a junior kategóriában megnyerte. Ezért aztán nagy elvárásokkal indultunk; idén nem a junior, hanem a felnőtt, kezdő kategóriában; továbbá a pesti lányok is kiállítottak egy veretes csapatot.
A mi kis csapatunk a következő nagyszerű játékosokból állt: Bandy, Gazsa Zsoltika, Rapi, Feri, meg jómagam. Szombat hajnalban, a Sas utcában volt az első találkozás, ahol Gazsa és Matyi, majd Budakeszin Zsoltika és Bandy került begyűjtésre. Nekivágtunk az autópályának nem tudom mi történt közben mert aludtam és körülbelül a határ előtti benzinkútnál ébredtem. Itt kezdődött az első kihívás: tankolás után bejutni a benzinkútra, mivel a rendszerváltás körüli időket idéző, Ausztriába igyekvő, buszos bevásárló-turisták teljesen betöltötték az egész helyiséget. Rövid közelharc után a kasszához lehetett jutni; majd kifelé a beáramló emberáradattal kellett megküzdeni. Túléltük. Már Ausztriában voltunk, ha jól emlékszem, mikor Szusi telefonált kétségbeesetten, hogy esik az ónos eső és a Keleti pu.-nál tanakodik a női különítmény, hogy mi legyen. Végül Feri kedvesen rábeszélte őket az indulásra: „A faszt csúszik, b***eg!"… majd kisvártatva (zenét hallgatva: „Russ", „Az én lábamon meg bakancs van…", „Köszönöm-kérem…") megérkeztünk a verseny színhelyére egy kis navi segítséggel (köszi Bandy!).
Teljesen nyugodtan (akartam mondani, az előző évi győzők nyugalmával) öltözgettünk, mikor Feri visszajött felfedező körútjáról és közölte, hogy már a pályán kéne lennünk két perce, mivel félkor játszunk. Mindenki villámgyorsan átöltözött miközben szidtuk az Elnök urat, hogy hülyeséget beszélt a kezdéssel kapcsolatban. Kirontottunk az öltözőből és láttuk, hogy csúnya módon már játszanak a pályánkon. Ekkor gondolkozóba estünk (még jó, hogy nem máshová…) Végül kiderült, hogy Rapi, Elnök úr, semmit sem nézett el (bezzeg-bazzeg Feri… – nokomment!) és még van egy óránk.
Majd befutott maga az Elnök Úr is. Első meccset a bigEZ 2. csapata ellen játszottuk, vagy legalábbis az ő kezdő csapatuk ellen. Arra emlékszem, hogy mi fogtuk az első pontot, de utána… Zsoltika és Bandy kritikán aluli dobásai, valamint az új felállás miatti zűr-zavar miatt elhúzott az ellenfél és a végén simán, 6:2 arányban kikaptunk. Rögtön utána, szünet nélkül, jött a következő meccs, a szlovén Maribor csapata ellen. A meccs biztatóbban kezdődött, ha jól emlékszem 5:2-re vagy 5:3-ra is vezettünk, azonban a végén kicsit kiengedett a csapat; a szlovénok feltornázták magukat 6:6-ra, majd hirtelen halálban, egy vitatott ponttal a szlovénok nyertek. Az igazi pofon, meg az volt, hogy ennek eredményeképpen nem juthattunk be a legjobb nyolcba… (tavalyi juniorban győztes csapat… nahh, mind1…) Ezt követően, egy kis szépség-tapasz: a csoportmérkőzések utolsójaként, az UpsaDaisy „Jobb-híján" játékosa által vezetett, nyakkendős-inges bohóc-csapatot, hat ponttal vertük.
Az alsó házban már csak vakok-és-gyengén-látók voltak – persze rajtunk kívül. Az ezt követő két meccset biztosan hoztuk: vmi osztrák és Roman által vezetett, szlovák Morthens csapata ellen (amely csapatot voltunk csak képesek megverni, az előző hétvégén, az ózdi a House of the Rising Fun tornán).
Majd következett helyosztó, amit a Gyerejólesz! BME csapata ellen játszottunk. Jó kezdést követően (mi csináltuk az első pontot) gyorsan kaptunk kettőt. Volt egy pont is, amikor kicsúszni látszott a meccs a kezünkből, de Feri beszállt, így végül a kilencedik helyet értük el. Szerintem jó verseny volt, habár nem azt az eredményt értük el, amit elérhettünk volna.
Azonban a pesti lány különítmény döntőt játszott a szlovák lányokkal, amely meccset végigszurkoltuk. A meccsen voltak jó pillanatok, főleg, amikor a lányok azt csinálták, amit végig csinálniuk kellett volna: dump&swing… Sajnos a helyenként jó játék, illetve a lelkes szurkolótábor is kevés volt, hogy a magyar lányoknak kiszurkoljuk a győzelmet… Majd a könnyes búcsút követően elindultunk haza…

Matyi

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License