Történelem

Interjú Orosz Ferenccel, a LOL alapítójával és jelenlegi csapatkapitányával

A mindenki által ismert Ferit a weiz-i teremverseny lelátóján sikerült kamera elé állítanunk. A talán kicsit túlságosan is baráti hangvételű interjú mentségére legyen mondva, hogy egy hosszú utazáson, és talán már az első sörünkön is túl voltunk.

Vendégünk Orosz Ferenc, a LOL alapítója.

Csá!

Szia! Összefoglalnád röviden, hogy hogyan kezdődött a LOL?

Sok időt és energiát fektettem az új játékosok toborzásába és megőrzésébe, illetve a budapesti frisbee-s élet fel-felélesztésébe. Sok sikertelen próbálkozást követően, már-már kezdtem feladni. Kevesen voltunk (és még most is kevesen vagyunk), akik játszottuk/játszuk ezt a játékot, de sajnos ez a kevés ember sem mindig egy irányba húz. A LOL alapítását megelőzően már nem foglalkoztam a budapesti frisbee felélesztésével; vendég játékosként játszottam az SBNB nemzetközi formációban; majd az UFÓzdban. Már-már teljesen feladtam, de még az ösztönök éltek bennem, így tettem egy utolsó próbát…

Internetes hittérítő tevékenységem következtében Svigi kilátogatott egy Csoda edzésre a Margitszigetre 2003. decemberének végén. A hó és a hideg ellenére (hó lehet, hogy nem is volt) megtetszett neki a téma. Egy kölcsön koronggal riogatta kedves osztálytársait, akik később Budakeszin jöttek össze az első edzésre. Na ezen az edzésen már viszont biztos, hogy hó volt.

Feri


Mikor történt mindez?

Mikor volt? 2004 decemberében? Bandi 2004 decemberében alakultunk?

Bandi bólogat.

2004… 2004 januárjában - találjuk meg végül a választ.

Kik voltak az alapító tagok?

Én. - neveti el magát Feri - Svigi, Illés (bizony! ;-)), Zsolti, Dave, Dani, Tompika, Bandi, Ködi - szedjük össze végül a névsort kis külső segítséggel.

Honnan jött a név?

Az internetes szlengből. - válaszol Feri miután jót húzott a söréből.

És mit jelent?

Sok jelentése van. Laughing Out Loud , Lots Of Love - "Lots Of Loosers", veti közbe Marci a nézők sorából.

Azóta sokszor történtek változások a csapatösszetételben. Először a Bambik csatlakoztak, majd 2007/2008-ban még sokan mások. Mesélnél erről valamit, összefoglalnád hogyan alakították a csapatot?

Hát figyelj, az úgy volt, hogy elkezdtünk játszani a budakeszi srácokkal, aztán elhúztatok a *%#%-ba , te elmentél Londonba, Barbara visszament Amerikába, és akkor rajtunk maradtak a Bambik. Ránk bíztátok őket. Szerintem azért nem volt olyan rossz választás. Mondjuk erről a lányokat is meg kéne kérdezni - törünk ki újabb nevetésben.
Visszajöttél Angliából aztán azt hiszed megtanultál játszani… de ez így is van.

Mire vagy a legbüszkébb a LOL-lal kapcsolatban?

Mire vagyok a legbüszkébb? Voltunk egyszer egy ilyen junior tornán, ahol megvertük… az ózdiakat talán? - kezdi gyengén a visszemlékezést a LOL vezére.
De sok jó momentum volt. Például a tavaly trnavai CEL selejtező második hely, aztán végülis a Winterleague-en is voltak 3. helyek, 4. helyek, ilyesmi. Életünk első németországi versenyén, Gemmrigheim-ben, 2. helyezést értünk el. Azt hiszem ez elég jó eredmény volt.
Nem feltétlenül csak a LOL-hoz kötődik, de azért itt említeném az 5 éven keresztül megrendezett gárdonyi edzőtáborokat is.
Végezetül talán a legfontosabb dolog, amit meg szeretnék említeni, hogy számtalan "Spirit of the Game" díjat hozott el a csapatunk, ami számomra talán a legfontosabb…

Elkezdeni egy új csapatot elég nagy áldozat, egy hosszú távú befektetés. Hogy érzed, megérte? Illetve mikor érezted, vagy mikor fogod azt érezni, hogy kifizetődött?

Cenzúrázott rész, örüljön aki nem volt ott. (A kamera szerencsére szagot nem vesz fel.)
Lassan helyreállt a rend.

Mikor fog kifizetődni? Figyelj, igazából meg kell nézni milyen jó arcok vannak itt. Nem én, meg nem te, de a többiek. Minden egyes torna amire elmegyünk és jól érezzük magunkat, ez ilyen pay-back szindrómát jelent.

Mesélnél valamit a jövőbeli tervekről?

A jövöbeli tervekről, arról te meséljél! Nekem már életben maradni, kihúzni minden versenyt sérülés nélkül, a többi nem érdekel. - újabb nevetés

Bármi más amit mondani szeretnél, megjegyzés a csapattal kapcsolatban?

Hát ezt töröljétek le, de k$%*# gyorsan! Oké, köszi, helló! - fejezi be a LOL és saját stílusának megfelelően az interjút alapítónk.

Weiz, Ausztria, 2009.január 20. (riporter: Gábor ; operatőr: Rapi)

Dátumok, Tények

  • A LOL első edzése Budakeszin volt, 2004. január 10-én. Hóban.
  • A LOL első versenyén, 2004. március 7-én, Ózdon, az országos terembajnokság junior kategóriájában 3. (nem utolsó) helyen végzett.
  • A LOL az 1. Junior Pfingstturnier tornán, Massenbach-ban, Németországban, 2005. májusában, 19 csapatból 2. helyen végzett. (http://thekids.de/turniereundberichte/pfingsten/Pfingsturnier05/platzierungen.htm)
  • A LOL 2006. márciusában (két év játék után!), Bécsben a WinterLeague-en 16 Open csapatból (felnőtt kategóriában) 3. helyen végzett.
  • A LOL 2008. márciusában, ugyancsak Bécsben a WinterLeague-en Pro kategóriában 4. helyen végzett.
  • A LÓzd (UFÓzd + LOL) csapata 2008-ban a Közép-Európai Bajnokság (CEL) selejtezőjén döntőt játszott és 2. helyen végzett.
  • A LOL 2009-ben első magyar klubcsapatként részt vett az Európai Bajnoki Sorozat regionális (Nürnberg) és döntő (London) fordulóján!
  • A LOL 2010-ben a prágai klubvilágbajnokságon képviselte Magyarországot. A mezőny alján végeztünk ugyan, de sokat tanultunk a nagyoktól, néhányukat meg is izzasztottuk rendesen.
  • 2011-ben a LOL kvalifikálta magát az európai bajnoki sorozat döntő fordulójára.
  • A Google 432 millió oldalt talál a "LOL" kifejezésre, mindössze 7 századmásodperc alatt. Ilyen híresek lettünk azóta!
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License