LÓzd

Európai bajnoki sorozat (EUCS)(2008-as lebonyoltítási rendszer)

2006 óta Európában is az amerikai bajnoksághoz nagyon hasonló, többfordulós bajnoksági rendszert használjuk. Ebben a csapatok egyre feljebb és feljebb juthatnak, hogy végül a legjobb 16 csapatot felvonultató Európai Döntőn (EUCF) dőljön el, ki is lesz a bajnok.

A rendszer előnye, hogy a gyengébb színvonalú csapatoknak is évről évre kitűzhető célokat szolgáltat. A forduló versenyei egyértelműen a legkomolyabbak Európában. Olcsó, elérhető versenyek, amelyeken nem a bulin, hanem a kompetitív játékon van a hangsúly. Pont ami nekünk kell.

Magyarországról az alábbi lépések vezetnek a nagy európai döntőbe:

1, Közép-Európai Bajnokság (CEL : Central European League)
A régióból (Magyarország, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Horvátország, Szlovénia) bármely csapat nevezhet. A legjobb 10 jut tovább a Közép-Európai döntőbe.

2, Közép-Európai döntő (CEL Final)
A 10 csapat közül a legjobb 6 jut tovább…

3, Regionális Bajnoki forduló, Közép-Kelet régió [European Ultimate Chapionship Regionals - Central East Region (EUCR-CE)]
A Közép-Európából továbbjutott 6 csapat, plusz német és dán csapatok résztvételével. Összesen 16 csapat versenyez ezen a magas színvonalú tornán, hogy bekerüljön a legjobb négybe, és mehessen az Európai Döntőbe.

4, Európai Döntő (European Ultimate Championship Final : EUCF)
Európa 16 legjobb csapata dönti el itt, hogy ki legyen az adott év Európabajnoka.
Eddigi helyszínek: Firenze - 2006 ; Bázel - 2007 ; Párizs - 2008

LÓzd csapat

CEL
2008-ban testvércsapatunkkal az UFÓzddal összedobtunk egy nagyon ütős kis csapatot, hogy elinduljunk közösen a nagyok versenyén, és megmutassuk Európának, hogy mit is tudnak a magyarok. Nagyon erős sorral mentünk, nagy reményekkel, de nem igazán tudtuk mire számítsunk a Közép Európoai bajnokság első fordulóján. Olyan csapatok ellen készültünk megmérkőzni, akiknek a meccseit a magyar csapatok általában már zuhany után, egy sörrel a kézben szokták csak megnézni.
Hogy ne fokozzam tovább az izgalmakat a LÓzd végül a döntőbe került. Itt kikaptunk ugyan a Prague Devils prágai formációtól, de nem volt könnyű dolguk velünk. (Később ők a végső európai döntőben 8. helyen végeztek, tehát nem szégyen ez a vereség.) A döntőbe vezető úton olyan nagy csapatokat vertünk meg, mint a pozsonyi Mental Discorders, vagy a bécsi Dji Sam Soe (Upsadaisy felturbózva).
Összefoglalva, valószínűleg a magyar ultimate történelem eddigi legnagyobb dicsőségét érte el a 15 főből álló LÓzd! (névsor a kép alatt)

CEL döntő
Egy hónappal később nagyobb magabiztossággal indultunk a Közép Európai döntőbe. Sajnos, bár megint erős sorral voltunk, valami nem igazán működött a csapatban. Minden meccsünket jól kezdtük, és ez azért nagyon pozitív. Örömmel emlékszünk például vissza, hogyan izzasztottuk meg a környék legnevesebb csapatát, a bécsi BigEZ-t, akik kínkeservesen küzdöttek a pontegyenlőségért, minden pontunk után, amit mi néhány rövid passz utáni hosszú dobással vittünk be nekik. Sajnos nem csak ezen a meccsünkön, hanem szinte minden másikon, 4-4 állás környékén valami elpattant a csapatban, és folyamatos alapvető hibák miatt hagytuk elmenni az ellenfelet 4-5 ponttal, amit már nem tudtunk a végén visszadolgozni.
Végül a 7. helyen végeztünk, ami elég lett volna a Regionális fordulóba való bejutáshoz, de pénz és ebből adódóan létszámproblémák miatt visszaléptünk a nevezéstől.
Bár a második verseny nem épp úgy sikerült, ahogy szerettük volna, azért nincs miért szégyenkeznünk. Nagyon jó tapasztalat volt, és szép belépő a "nagyok klubjába".

Trnavacsop

Felső sor: Horváth Szilveszter "Szityó", Gerencsér Mátyás, Hegedűs Ákos, Boross Gábor, Lénárd Márton, Helt András, Berzi Bence, Oláh Sándor, Prán István "Petya"

Alsó sor: Vaisz István, Rapali Péter "Rapi", Orbán Benedek"Pedro", Lukács Roland "Rambo", Orosz Ferenc, Trócsányi Szabolcs

Trnavafinal

a döntő után a Prague Devils -szel

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License