A sport amit űzünk az ultimate frisbee, hivatalosan csak ultimate. A világ legjobb csapatjátéka a világ legjobb játékával.
És egy igazi sport!

Ultimate frisbee szabályok röviden

  • Az Ultimate (frizbi) egy csapatjáték, melyben két, 7-7 fős csapat küzd a pontokért.
  • Pontot akkor szerez egy csapat, ha valamelyik játékosuk a zónán belül kapja el a korongot.
  • A korongot csak passzolni lehet, futni nem szabad vele.
  • A korongot tíz másodpercig lehet birtokolni, aztán tovább kell dobni. Az ellenfél azon játékosa számol, aki a „korongos” ember 3 méteres körzetében áll! A „korongos” ember három méteres körzetében csak egy védő játékos tartózkodhat!
  • Ha a támadó csapat valamilyen módon elveszti a korongot (elejti, leesik, a pályán kívül kapja el, vagy a másik csapat kapja el), akkor az ellenfél támadhat onnan, ahol a játékszert elvesztették.
  • Minden pont után kezdésre kerül sor, ilyenkor a játékosok a saját zónájuk elülső vonalán állnak. A védekező csapat átdobja a korongot a másiknak.
  • A fizikai érintkezés a játékosok között nem megengedett. Ha mégis megtörténik, az szabálytalanságnak minősül.
  • A játék szellemisége - Spirit of the game. Bíró nincs, a vitás eseteket a játékosok egymás közt beszélik meg. Az Ultimate-ben a hangsúly a sportszerűségen van. A küzdelmet támogatja, de soha sem a játékostárs tiszteletének és testi épségének csorbítása árán, szem előtt tartva a szabályokat és a játék alapvető élvezetét. Minden játékos felelősséget vállal a pályán és azon kívül nyújtott viselkedéséért.

Részletesen angolul:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ultimate_(sport)

Néhány kedvcsináló videó

(Ezeken a videókon profi játékosok szerepelnek. Ne ijesszen meg, az ultimate nem egy agresszív sport, nem fognak a többiek összetörni. De ha szeretnél akkorákat ugrani, vetődni, mint a ők a videón, nem fogunk visszatartani! )

Fiúk

Lányok

Megtetszett?

Olvass arról, hogyan próbálhatod ki nálunk az ultimate-et,
olvass a csapatunkról angolul,
nézd meg hol, mikor edzünk,
vagy nézd meg a budapesti lehetőségeket frizbizésre.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License